Ik mocht op RTV vertellen over kerstbieren. Iedereen gaat dan steevast voor de traditionele keuzes of bieren die amper te vinden zijn in de handel. Ik doe dat bewust niet en ga voor courante bieren die je in de supermarkt of de lokale bierhandel kan vinden.

Ik koos voor deze bieren:

  • Saint-Feuillien Grand Cru.
    • De smaak is pittig, kruidig en het bier bevat een stevige portie alcohol. Opgepast dus! Het is een ideaal aperitief dankzij de bitterheid, past perfect bij een stoofpot of een papillot van witte vis. Je mag het zelfs met een paar mooie stukjes kaas als dessert schenken.
  • Chimay Grand Réserve.
    • Dit is de blauwe Chimay, op grote fles. Verwacht je aan alcoholwarmte maar ook kruidige aroma’s. Dit bier geniet je best met wat wild of ook een stoofpot met seizoensgroenten. Durf afsluiten met een smeuïge moelleux met wat stukjes pure chocolade.
  • Malheur 10.
    • Dit bier is vergelijkbaar met de Saint-Feuilleun maar zal nog iets bitterder smaken. Ideaal met wat witloof, wild of smeuïge hervekaas om de mond te verfrissen. Opgelet met 10° alcohol!

Wie graag nog meer tips wil, mag altijd een bericht nalaten.

Bert

 

PS: Ik heb in de aflevering gezegd dat Buggenhout in Vlaams-Brabant ligt. Dit is uiteraard Oost-Vlaanderen!

By | 2017-12-26T18:00:44+00:00 december 26th, 2017|Blog|

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: