Boek: Belgische trappisten- en abdijbieren

Boek: Belgische trappisten- en abdijbieren

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_6″ layout=”1_6″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”2_3″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_title margin_top=”40″ margin_bottom=”40″ hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” size=”2″ content_align=”center” style_type=”default” sep_color=””]

Boek: Belgische trappisten- en abdijbieren

[/fusion_title][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” class=”” id=””]

Ik moet erkennen: er zijn veel bierboeken op de markt. Vele richten zich vandaag op beer & food, andere willen je op café krijgen en nog andere zijn een ware encyclopedie. Dit boek wil geen van allen zijn, het wil vooral een fotoalbum met uitleg zijn, iets wat ik persoonlijk wel kan appreciëren. Een keer een kijk nemen achter schermen waar je nooit zal komen.

Jef van den Steen is zowat een encyclopedie op zichzelf en in dit boek is dat niet anders. Ik heb er persoonlijk geen probleem mee dat hij zijn kennis tentoonspreidt, anderen zullen het misschien wat teveel van het goede vinden. Feit is dat hij een unieke toegang heeft tot de abdijen en kloosters, iets wat voor zo goed als niemand van de lekenbevolking toegelaten is. Net daarom is dit boek wel zo bijzonders: gewapend met een fotograaf brengt hij een kijk achter de muren en dat levert wel heel mooie foto’s op, de kern van dit boek.

Akkoord, er staat per abdij/klooster veel geschiedenis, feitjes en weetjes maar nergens worden ze vervelend of langdradig. Op dat vlak is Vd Steen slim genoeg om zijn lezers niet teveel te overvallen. Anderzijds ondersteunt de tekst soms wel de foto’s. Het is boeiend om te lezen en te zien hoe bijv. een toren de stormen van afgelopen eeuwen overleefd heeft en vandaag nog steeds prominent het complex en de omgeving domineert.

Dit boek is volgens mij de eerste keer dat er zowel een overzicht van trappisten- als abdijbieren gegeven wordt, althans, zo uitgebreid. Vaak leven beide naast elkaar en worden ze ook zo behandeld, hoewel het duidelijk is dat de ene bij de andere heeft afgekeken en omgekeerd. Ze zijn een groot deel van onze Belgische biercultuur en -geschiedenis, net daarom dat een boek zoals dit toch wel een belangrijk naslagwerk kan zijn.

Ik onthoud vooral: foto’s, mooie foto’s en veel! Daarom dat dit boek, ondanks zijn prijs, een aanrader en mooi geschenk zal zijn.

Dit boek is geschikt voor: ieder die een unieke kijk wil achter de muren van kloosters en abdijen, en daarbij kan genieten van mooie foto’s.

Dit boek is minder geschikt voor: diepgravende geschiedkundigen die een gedetailleerde oplijsting willen. Of bierfanaten die een gedetailleerde oplijsting met smaakprofielen van de bieren wil.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_6″ layout=”1_6″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: