Homebrew: gose met braambessen

Homebrew: gose met braambessen

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_4″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”undefined” dimension_margin=”undefined” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_4″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”undefined” dimension_margin=”undefined” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_imageframe image_id=”1404″ style_type=”none” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”2″ bordercolor=”” borderradius=”” align=”none” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]http://www.bertenbier.be/wp-content/uploads/2018/05/Blackberry-768×1024.jpg[/fusion_imageframe][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_4″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”undefined” dimension_margin=”undefined” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” class=”” id=””]

Wat : Gose met verse braambessen.

Huh? : Een Duitse bierstijl, gebrouwen met hoofdzakelijk tarwe (ipv gerst) en zurige smaak.

Ahzo, waarom? : Omdat dit mijn eerste poging tot het brouwen van een zuur bier is en het recept redelijk eenvoudig is.

En het fruit? : Dat werd afgelopen herfst hier in het bos geplukt, vervolgens in de diepvries bewaard tot nu. Dit zorgt ervoor dat het fruit mooi gekneusd is, de suikers dus vrijkomen en dit dan kan nagisten. Ik heb geen idee wat het effect op het bier zal zijn omdat dit zuur fruit op zuur bier is. Ik verwacht dat beide smaken wel zullen samenvloeien maar ik lees weinig hierover in de literatuur. Spannend!

Wanneer klaar? : Dat valt af te wachten. Ik heb de gist van Orval toegevoegd aan het bier, wat dus maakt dat het zeker nog wat tijd nodig heeft om verder op smaak te komen. Daarnaast duurt het toch wel wat tijd opdat het fruit zijn aroma heeft afgegeven. Mogelijks voeg ik nog wat hout toe maar dat zou eigenlijk niet moeten. Ik schat dus dat dit in het najaar ergens klaar zal zijn.

Verwachtingen? : Veel en weinig, omdat het mijn eerste zuur bier is en ook de combinatie met braambessen weinig uitgevoerd is. Anderzijds heb ik toch zo veel mogelijk volgens ‘het boekje’ gewerkt, steeds hygiënisch en zuiver, wat dus moet zorgen dat het bier in goeie omstandigheden kan rijpen. Ik verwacht dus vooral een zurig bier maar dankzij de eenvoud van het recept ook niet te zwaar om te drinken. Het zou voor de toevoeging van het fruit zo’n 4,5% alcohol moeten bevatten.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_4″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”undefined” dimension_margin=”undefined” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: