Wie ben ik?

 

Mijn passie voor bier begon in 2010, toen ik toevallig drie bakken Westvleteren te pakken kreeg. Via omzwervingen langs lokale supermarkten, drankenhandels, internetfora en tot slot eigen onderzoek sta ik vandaag voor een aantal meningen en waarden in de bierwereld.

 

Mijn verhaal

 

Drie bakken Westvleteren, na twee maal telefoneren. Een wereldrecord denk ik bij mezelf. Tot 2010 dronk ik geen bier, het zei me weinig tot niets en de smaak uit mijn studententijd was ik lang vergeten. Vandaag is mijn mening volledig veranderd en niet zonder slag of stoot.

Bier is dus nog niet zo heel lang mijn passie. Ik moet zelfs bekennen, die drie bakken Westvleteren zijn grotendeels verdeeld onder vrienden en familie. Mijn smaak ligt elders, in bitter, wild en soms zelfs een extreem. Die smaak heb ik ontdekt door langzamerhand in supermarkten de bierafdeling te inspecteren, in de plaatselijke drankenhandel de rekken af te schuimen en uiteindelijk zelf op ontdekking te gaan bij anderen, op internet, tijdens bierfestivals of gewoon door stom toeval.

Ik heb al wat watertjes doorzwommen in de bierwereld. Zo ben ik begonnen met de website “1 Bier 1 Kunstwerk” waar ik trachtte bier aan een kunstwerk te koppelen. Dat had best wel succes maar na meer dan 70 kunstwerken en bieren was het tijd voor wat anders, namelijk Beer Awards. Vandaag ben ik nog steeds bezieler van het Digitaal Festival, kortweg #BADF, waarin we een online consumentenprijs organiseren. De uitreiking in 2018 in de Kantien te Gent was een groot succes!

Ik heb ook anderhalf jaar de redactie van De Zytholoog geleid, zowat het belangrijkste biertijdschrift in België, maar wegens tijdsgebrek moest ik dat project achterlaten. Niet zonder eerst een grondige facelift voor te bereiden en ook het idee van thema’s uit te werken.

Vandaag ben ik vooral actief met Bert & Bier achter de schermen. Zo help ik andere organisaties met hun evenementen, marketing, … Dit combineer ik met bierdegustaties, hobbybrouwsels maar vooral mijn twee kinderen en vrouw!

“Te veel mensen denken bij bier direct aan pils terwijl dat net een klein deel van onze biercultuur en -geschiedenis is. Het is mijn doel om de kennis op te krikken en ons opnieuw trots te maken op ons bier.”

 

Sluit Menu
×

Winkelmand